آمادگی صندوق نوآوری برای همکاری با نهاد تخصصی سرمایهگذاری فناوری در هلدینگ خلیج فارس
آمادگی صندوق نوآوری برای همکاری با نهاد تخصصی سرمایهگذاری فناوری در هلدینگ خلیج فارس
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست مشترک با مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و دانشبنیانهای حاضر در پاویون شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم کیش، از آمادگی این صندوق برای همکاری با نهادهای تخصصی سرمایهگذاری در فناوری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، نشست مشترک دکتر محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، محمد شریعتمداری مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و شرکتهای دانشبنیان حاضر در پاویون اختصاصی دانشبنیانها در دومین نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم کیش عصر امروز دوشنبه ۲۴ دی ماه 1403 برگزار شد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست با اشاره به توسعه فرهنگ دانشبنیانی در کشور گفت: ظرفیت بسیار خوبی در حوزه دانشبنیان در کشور ایجاد شده است و شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این بخش هستیم.
خیاطیان تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان، ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزههای مختلف ایجاد و محصولات با کیفیتی تولید میکنند و از سوی دیگر، خریداران نیز از این محصولات دانش بنیان استقبال کردهاند.
وی با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری در حوزه فناوری گفت: شرکتهای بزرگ در دنیا در حوزه فناوری ـ هم در زنجیره ارزش و هم در متنوعسازی سبد محصولات ـ سرمایهگذاری میکنند و در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی نیز شاهد سرمایهگذاری جدی و سنگین شرکتهای بزرگ در دنیا هستیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: خوشبختانه نهاد تخصصی سرمایهگذاری فناوری در هلدینگ خلیج فارس شکل گرفته است که کار بسیار ارزشمندی بوده و نشان دهنده عزم جدی این هلدینگ برای سرمایهگذاری در حوزه فناوری و دانشبنیان است.
خیاطیان تصریح کرد: در صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی داریم با نهادهای تخصصی از جمله این نهاد در هلدینگ خلیج فارس، کار مشترک انجام داده و در زنجیره ارزش و نیازمندیهایی که این هلدینگ در حوزه سرمایهگذاری دارد، سرمایهگذاری کنیم.
وی ضمن اشاره به دو قانون «حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان» و «جهش تولید دانشبنیان» گفت: این قوانین مترقی، به عنوان سند افتخار کشور محسوب میشوند. نقطه عطف قانون جهش تولید دانش بنیان، ماده ۱۱ این قانون در بحث اعتبار مالیاتی است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: یک ظرفیت دیگر به واسطه قانون برنامه هفتم ایجاد شده که این قانون نیز بسیار مترقی است. در این قانون عنوان شده اگر سرمایهگذاران (با شروط تعیین شده) بخشی از پول مالیات خود را به عنوان کمک در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی قرار دهند، به عنوان اعتبار مالیاتی تلقی میشود.
خیاطیان همچنین به قانون تولید بار اول اشاره و تاکید کرد: با تدبیر مقام معظم رهبری، برنامه مترقی «تولید بار اول» نیز برای حمایت از دانش بنیانها در کشور ایجاد شد. شرکتهای دولتی، خصوصی یا خصولتی (که با قانون مناقصات کار میکنند) اگر محصولی که برای بار اول توسط یک شرکت دانشبنیان در کشور تولید میشود را خریداری کنند و با آن شرکت قرارداد منعقد کنند، مشمول قانون ترک تشریفات قانون مناقصات میشوند.
وی با اشاره به فعالیت صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی در کشور گفت: تسهیلات، سرمایهگذاری و صدور ضمانتنامه، ابزارهایی هستند که طبق قانون برای صندوقهای پژوهش و فناوری دیده شده و لازمالاجرا هستند. ضمانت نامههای صادرشده توسط آنها طبق قانون و آییننامه سازمان برنامه و بودجه باید مورد پذیرش قرار بگیرد. صندوق نوآوری و شکوفایی، پشتوانه این صندوقهای پژوهش و فناوری است و نگرانی در مورد ضمانتنامههای صادر شده توسط این صندوقها نداشته باشید.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: معتقدیم که بحث تامین مالی باید آخرین دغدغه شرکتهای دانش بنیان باشد و در صندوق تلاش میکنیم زمینه بهرهمندی حداکثری دانشبنیانها از خدمات متنوع صندوق را فراهم کنیم.
بازدید رییس صندوق نوآوری از پاویون شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم کیش
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از پاویون شرکتهای دانش بنیان در دومین نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم که در جزیره کیش برپا شد، بازدید کرد. در جریان این بازدید دکتر خیاطیان از نزدیک در جریان ظرفیتها و توانمندیهای فناورانه شرکتهای دانش بنیان فعال در صنعت پتروشیمی قرار گرفت و با مدیران این شرکتها به گفتوگو پرداخت.
امضای تفاهمنامه همکاری میان پتروشیمی اروند و یک شرکت دانشبنیان
در راستای حمایت از تولید دانشبنیان با تمرکز بر جهش تولید در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش، تفاهمنامه همکاری میان شرکت پتروشیمی اروند و شرکت دانشبنیان شتاب گستر حامی ارک صنعت، عصر امروز ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور صندوق نوآوری و شکوفایی در پاویون شرکتهای دانشبنیان در دومین نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم کیش به امضای مسئولان دو شرکت رسید.
براساس این تفاهمنامه، داخلیسازی تجهیزات و قطعات «دستگاه بهینهساز آب (واترپلاس)» به شرکت دانشبنیان شتاب گستر حامی ارک صنعت محول شد. دستگاه بهینهساز آب واترپلاس کاربرد فراوانی در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی دارد.
رونمایی از محصول دانشبنیان «نرمافزار شبیهساز کورههای الفین»
با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین از محصول دانشبنیان «نرمافزار شبیهساز کورههای الفین» در پاویون شرکتهای دانشبنیان در دومین نمایشگاه بینالمللی ایران پتروکم کیش رونمایی شد.
این محصول دانشبنیان توسط پژوهشگران شرکت «پترو فرآیند بارثاوا» توسعه یافته است. این شرکت در حوزه فناوریهای نوین و توسعه نرمافزارهای تخصصی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت میکند.نرمافزار شبیهساز کورههای الفین (OFOSIM)، نخستین شبیهساز ساخت داخل برای انجام مطالعههای بهرهبرداری و تعیین رفتار عملیاتی کورههای الفین با امکان تعریف خوراکهای گازی و مایع است.
شایان ذکر است، پاویون شرکتهای دانشبنیان در این نمایشگاه که طی سه روز از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ دی ماه جاری به همت صندوق نوآوری و شکوفایی در مرکز بینالمللی نمایشگاههای کیش برپا شد. در این پاویون ۱۰ شرکت دانشبنیان آخرین دستاوردها و محصولات خود در صنعت پتروشیمی را در معرض دید علاقهمندان قرار دادند.